lördag 31 oktober 2009

Pappa-vagn? Tyck till

Många som betraktat Seed Pli tycker att den är en typisk pappa-vagn, jag är beredd att hålla med till en viss del. Kanske är det formen på vagnen som signalerar manlighet, lite hårt och kantigt ;)

Själv så föredrar jag denna stilrena design då det putti-nuttia inte riktigt ligger i tiden, men visst smaken är som baken, olika.

Har sett gamla fotografier på min barnvagn, anno 1978, den vagnen är kanske inget man skriver och skryter om, men på den tiden var inte marknaden så stor och utbudet inte så brett. I dagsläge finns cirka 40 olika barnvagnsmärken att välja bland, då gäller det att sticka ut ur mängden. Dagens föräldrar ställer krav och letar efter den perfekta vagnmodellen för just deras behov. Det som oftast ligger högst upp på önskelistan  förutom säkerhet och stabilitet är en vagn som kan användas under en längre period i barnets liv. Visste du att Seed Pli kan användas från 0-3 år och uppfyller alla relevanta säkerhetskrav. 


Resa


Att resa med barn är en upplevelse i sig, jag har haft äran att göra det ett antal gånger, både med flyg, tåg, båt och bil.

Det mest krävande enligt mig är absolut att flyga med barn, eller så har jag enbart haft maximal otur. Första gången vi skulle flyga med äldste sonen fick han öroninflammation samma dag som vi skulle sitta på ett flyg till Thailand i elva timmar.

Tror inte att jag behöver skriva att den resan innehöll en hel del tårar och som om inte det vore nog, när vi kom fram till destinationen så fanns inte vår incheckade vagn med på bagagebandet. Vi var utan vagn i två veckor och vagnen återfanns aldrig.

Allt i ett


En mer praktisk vagn får man leta efter. I alla år har föräldrar haft en första vagn, en sittvagn och slutligen en sulky, kanske någon vagn emellan. Räkna ut hur mycket det skulle kosta att byta vagn i takt med att det lilla barnet växter, det blir en peng. Nu kan dagens föräldrar skratta sig lyckliga över denna sensationella vagn, allt i ett. Helt perfekt.

torsdag 29 oktober 2009

Vi med Seed Pli

Då det finns ett antal lyckligt lottade föräldrar som har Seed Pli så tänkte Vi att vi skall göra något roligt utav det. Ni som besöker denna blogg och har en Seed Pli kan väl lämna er e-postadress under detta inlägget som en kommentar så kommer vi att kontakta er för en användarintervjuv.


På  så sätt så kan vi presentera en och en av er som kör vagnen och så blir detta grunden till Seedklubben som inom kort kommer att starta.

Prenumerera

För att underlätta för er och att ni inte missar några inlägg kan nu ni prenumerera på "Seedbloggen", smart va? Det enda som ni behöver göra är att fokusera och försöka att klicka på nedanstående länk och ni blir mina kära prenumeranter. Enkelt va?

Årets trevligaste adventskalender


Vill bara tipsa om att Vi under december månad kommer ha en adventskalender med finfina vinster varje dag. Missa inte detta då det kommer bli årets trevligaste adventskalender med priser som skulle få vem som helst att lysa av avund!

Som en extra service och vänlighet, ger jag er två mycket enkla möjligheter till att hålla er uppdaterade vad som händer på bloggen, bara att klicka på ett av alternativen, bra va?


Spara "Seedbloggen" som favorit/bokmärke
Följ Seedbloggen med bloglovin-prenumerationstjänst
 

Jönköping

Efter Köln drog turnen vidare till Sverige och nästa stopp var metropolen Jönköping. Anders med familj var också med, alltid lika roligt och rätt så unikt att grundaren finns med på plats på liknande mässor. Stor eloge, till Anders med familj. Besökarna uppskattar hans närvaro då det kan ställa frågor direkt till honom.



Vi kommer inom kort att ha servicen "Fråga Dr. Seed" här på bloggen där ni läsare kan ställa era frågor om vagnen.Alla frågor kommer sedan sammanställas och publiceras så kan ni alla ta del av de ställda frågorna. Så kom igen, det finns inga dumma frågor!



Många av besökarna stod länge och väl och begrundade det fantastiska, att hela Seed Pli kunde få plats i en Toyota IQ. Den bilen är för kännedom inte så stor i bagageutrymmet, utan att svarta ner denna bilmodell. Det är väl då rätt så praktiskt att ha en smidig och funktionell vagn som får plats på små utrymmen.

Det hände mycket under Jönköpingsmässan, bland annat och kanske bland den vi minns mest så blev Seed Pli nomineringen till Årets Produkt, och fick entra catwalken.


Köln

Vagnen Seed var nere och demostrerades på Köln mässan tidigare i år. Det var många intresserade småbarnsföräldrar som besökte den stora montern . Skaparen av vagnen Anders, Dr Seed själv visade vänligt hur vagnen fungerade.




tisdag 27 oktober 2009

Prickar


Nu när kylan har kommit ute så är det bra att ha en åkpåse som är fodrad. Åkpåsen Muff är varm och go och är ett måste till vagnen. Kul att skaparna har knutit ihop säcken och tagit upp prickarna som mönster på produkten.

Seed Danmark väljer svensk distributör

Det danska barnvagnsmärket Seed har nu fått en representant på den svenska marknaden.
Seed har ingått ett avtal med distributören DATSIT AB. Seed har valt DATSIT som distributör i Sverige på grund av ägarnas mångåriga erfarenhet inom baby- och barnvagnsbranschen och erfarenhet med handel av internationella märkesvaror inom mode och design.

Vi är mycket stolta över att ha blivit utvald som distributör för Seed, i stor konkurrens, säger Danny Andersson från DATSIT.


Se hur vagnen funkar


Om Seed


Seed Pli är en helt ny dansk barnvagn som uppfyller kraven på en modern barnvagn. Den växer med barnet, är praktisk att använda och superlätt att ta med överallt.

Seed Pli är även enkel i design och stil – det närmaste man kan komma en modern skandinavisk tolkning av den klassiska barnvagnen. Designers har noggrant tänkt igenom varje detalj och använt sina egna erfarenheter från livet med nyfödda och lite större barn. Funktionaliteten är förstklassig. Inte bara när man använder Seed Pli, men också när man inte använder den - ihopfälld tar den nästan ingen plats.

Skaparna har lagt stor vikt vid att göra Seed Pli ultrakompakt. Hjulen fälls ihop under ligg/sitt delen så att den även kan ligga i småbilars bagageutrymmen. Eller gömmas vid väggen bakom en dörr när du måste ta in din Seed Pli. Seed Pli uppfyller alla relevanta säkerhetskrav.   

Nominerade till Årets Nyhet 2009


Seed vagnen är nominerade till Årets Nyhet 2009! Anledningen till detta är att Seed kombinerar den senaste teknologin tillsammans med tilltalande design i minsta möjliga format. Seed är en av världens minsta barnvagnar hopfälld.

Seed gör att barnföräldrarna kan använda mindre bilar, typ Fiat 500, Toyota Aygo, Citroën C1, Peugot 107, Volvo C30, Audi A1, mfl och därigenom spara på vår miljö och ändå kunna ha med sin barnvagn tillsammans med allt övrigt som en aktiv småbarnsförälder behöver.

Vi håller tummarna till att vagnen tar hem priset!

Välkomna

Välkomna till denna nystartade blogg som är tillägnad den populära vagnen Seed. Seed är en barnvagn som är liggvagn, kärra och sulky i en och samma produkt. Här kommer vi diskutera vagnen, kunna ställa frågor till skaparen, få reda på produktnyheter, skicka in önskemål om produktutveckling.


Det är här det händer!

lördag 10 oktober 2009

torsdag 1 oktober 2009

Fråga Dr. Seed

Nu har ni chansen att ställa era frågor direkt till kreatören av Seed Pli. Ta tillfälle i akt då denna service är helt unik i sitt slag.

Seed återförsäljare

Följande butiker har vagnen i sitt sortiment: